Fysikdagarna 2022 i Lund

Svenska Fysikersamfundets möte, Fysikdagarna, kommer 2022 hållas i Lund 15-17 juni, med plenarevenemang i AF-borgen. Mer information finns på mötets hemsida: https://indico.cern.ch/e/fysikdagarna2022

Temat för årets möte är svensk acceleratorbaserad forskning med plenarföredrag om CERN, FAIR, MAX IV och ESS. Konferensen innefattar dels parallella sessioner som organiseras av de enskilda sektionerna under onsdagseftermiddagen och på fredagsmorgonen, samt även en dag med plenarföredrag och konferensmiddag som hålls under torsdagen och på torsdagskvällen. En postersession i plenumformat kommer också att hållas på onsdag kväll. Svenska Fysikersamfundets öppna årsmöte planeras för fredagen före lunch. Programmet för plenardagen är i det närmaste redan klart och flera föredragshållare har bekräftat sitt deltagande och finns listade på webbsidan ovan.

Postersessionen erbjuder ett utmärkt tillfälle för doktorander och postdoktorer att presentera sitt arbete för en bredare publik. Detta är något vi vill organisera särskilt för att främja växelverkan mellan olika forskningsfält. Vi hoppas att många kommer att bidra.

Priset är 1800 SEK (exkl. moms) och inkluderar konferensmiddag och fika/mat för alla plenarevenemang. Gymnasielärare och studenter på grundnivå kan ansöka om en reducerad konferensavgift på 800 kr (exkl. moms).

För organisationskommittén
Peter Christiansen (Lunds universitet)

Kommentarer inaktiverade.