Planer för Astronomins dag & natt?

Projektgruppen för Astronomins dag & natt efterlyser aktiviteter till årets evenemang.

Det nya året är i full gång och projektgruppen ser fram emot astronomiåret 2017. Förhoppningen är att vår gemensamma satsning för Astronomins dag och natt ska leda till mer kunskap, glädje och fler stjärnklara nätter. Boka in den 23:e september i kalendern redan nu och gnugga gärna geniknölarna och låt kreativiteten flöda kring årets tema Vintergatan. Allt fler växer tyvärr upp i Sverige utan att ha sett Vintergatan på himlen. Upplysta städer ger ljusföroreningar som gör det svårare att se Vintergatsbandet. Inför Astronomins dag och natt vill vi uppmärksamma behovet av säker tillgång till stjärnklara mörka himlar, och de sätt som alla kan motverka ljusföroreningar på. Mer att läsa om detta finns här:  http://www.astronominsdag.se/vintergatan. Om ni vet att ni vill vara med, men inte exakt med vad än, så registrera er ändå. Vi uppdaterar sidan fram tills dagen innan festivalen.

Anmäl medverkan här: http://www.astronominsdag.se/for-arrangorer.

Vi använder givetvis samma lyckade koncept i år som tidigare. För dem som behöver finns det ett bidrag om 1000 kr att söka och även gratis T-shirtar (S-XL) att komplettera med sedan tidigare år.

Projektgruppen för astronomins dag, Tuvalie, Robert och Peter, finns som stöd och bollplank när det behövs. Om ni har frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig på: kontakt@astronominsdag.se

Vi ser fram emot ännu ett kreativt år i universums tecken!

Projektgruppen för astronomins dag

Kommentarer inaktiverade.