Fyra svenska brons på den europeiska fysikolympiaden

Glada svenska deltagare på EuPhO 2023, från vänster: Edvin Cambrand, Alvin Palmgren, Milles Åhman, Emil Ryd, Melvin Storbacka och isbjörnsmaskoten Sven.

Den europeiska fysikolympiaden EuPhO arrangerades i år i Hannover. Hela 181 gymnasister deltog i denna den sjunde upplagan av tävlingen som förutom europeiska lag även gästades av lag från bland annat Vietnam, Colombia och Bangladesh. Det svenska laget fick med sig rekordmånga medaljer hem: Varsitt brons till Milles Åhman från Polhemskolan i Lund, Emil Ryd från UWC Red Cross Nordic i Flekke, Norge samt Melvin Storbacka och Alvin Palmgren från Norra Real i Stockholm.

Precis som i fjol var det Vlad-Stefan Oros från Rumänien som blev totalsegrare – och i år var det rumäner även på den andra och den tredje platsen. Hela resultatlistan finns på tävlingens hemsida, https://eupho23.de/ där man också hittar länkar till tävlingsuppgifterna.

Ett varmt tack till Skolverket och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond för det ekonomiska stöd som gör deltagandet i olympiaden möjligt.

Julia Järlebark och Anne-Sofie Mårtensson, lagledare

Kommentarer inaktiverade.