NRCF-konferens i Lund 10-11 april 2018

Välkommen till Lunds universitet den 10-11 april 2018 för en konferens arrangerad av Nationellt resurscentrum för fysik (NRCF).

Konferensen riktar sig till fysiklärare (från lågstadium t.o.m. gymnasieskola), lärarutbildare och forskare i fysikdidaktik, men också till fysiker med intresse för undervisning. Fokus på konferensen är forskningsbaserade utvecklingsarbeten och på olika sätt som forskning kan påverka och utveckla fysikundervisningen i skolan.

Välkommen att bidra, t.ex. genom berätta om erfarenheter och/eller forskningsresultat, eller ordna en workshop eller rundabordsdiskussion. Anmäl i så fall detta senast 30 januari.

HUVUDTALARE:
Pilar Fernandez-Ibáñez, Ulster: Saving lives with sunlight: Solar Water Disinfection from Bench-top to Roof-top
Konrad Schönborn: Norrköping: Interactive Visualizations – making the invisible visible in science education
Claudia Haagen-Schützenhöfer, Graz: Bridging Research and Practice in Teaching and Learning Optics
Stan Micklavzina, University of Oregon: Science Circus – Demonstrations from a Tesla Show

VALBARA AKTIVITETER:
Det kommer att finnas möjlighet att göra studiebesök på MAX IV eller Vattenhallen, delta i workshops och diskussioner om laborationers roll, aktiva lärandemiljöer, ljus, förståelsen av 3D, fysik på lekplats och Tivoli, fysikhistoriska berättelser och mycket mer. Vi kommer också att få presentationer med analys av fysikresultaten i TIMSS Advanced 2015, exempel på hur man kan arbeta med naturvetenskapens karaktär och med aktuell forskning i grundskolan.

ANMÄLAN:
EGEN PRESENTATION: senast 30 januari. DELTAGANDE: snarast
MER INFORMATION
WWW.FYSIK.ORG/KONFERENS

Välkommen till två dagar fulla av gemenskap och inspirerande diskussioner tillsammans med andra lärare och forskare – med fysiken i centrum.

Ann-Marie Pendrill
Resurscentrum@fysik.lu.se

Kommentarer inaktiverade.